Lasergamen op eigen locatie

Makkelijk bereikbaar voor vragen

4.9 / 92 beoordelingen

Spelvarianten

Voor alle spelvarianten geldt dat een speelduur van maximaal 20 minuten is aan te raden. Op die manier blijft de activiteit leuk en spannend en kunnen er meerdere spelvarianten gespeeld worden. Onderstaande spelvarianten zijn uitgewerkt op een A4, dat geplastificeerd met het pakket wordt meegeleverd.

Gotta catch ‘m all!

- 2 of meer teams, elk met een eigen kleur.
- Voldoende geweren ingesteld op de juiste kleur.
- Bepalen op welke wijze punten verdiend kunnen worden. Individueel, per team of beiden.

Doel: zoveel mogelijk deelnemers van de andere teams afschieten en zelf zoveel mogelijk levens behouden.

Winst: Als de tijd voorbij is, kan zowel de teamprestatie als de individuele prestatie punten opleveren. Je kunt dus als team winnen of als individuele deelnemer.

Variant: ALL ON ONE!: alle deelnemers tegen de spelleider(s).

Capture the treasure

- 2 of meer teams met een eigen kleur. Een aanvallend team en een verdedigend team.
- Voldoende geweren ingesteld op de juiste kleur.
- Deel het speelveld denkbeeldig op in vakken, waarbij elk team zijn eigen vak heeft.
- Het verdedigend team verstopt ergens op hun deel van het speelveld één of meerdere objecten, die samen de schat vormen.
- Na het einde van het spel, draaien de teams de rollen om!

Doel: het aanvallende team probeert de schat in handen te krijgen zonder dat de deelnemers geraakt worden, wanneer deelnemers geraakt worden met een object in hun handen, moeten ze dit neerleggen op de plek, waar ze geraakt zijn en teruglopen naar hun eigen vak alvorens ze weer mogen aanvallen.

Winst: Het spel is voorbij wanneer de aanvallers alle items hebben verzameld en naar hun helft van het speelveld hebben gebracht binnen de tijd of de meeste items verzameld hebben wanneer de tijd voorbij is.

Variant 1: SHOOT THE TARGETS!: een variant op deze spelvorm is dat het verdedigende team één of meerdere targets heeft. Er worden twee targets meegeleverd in het pakket, maar er zijn er meer bij te huren. Deze targets worden ergens op het speelveld gelegd of gehangen en blijven op die plek gedurende het spel. Het aanvallende team probeert de targets te veroveren door daar op te schieten.

Variant 2: DEFEND & ATTACK!: Beide teams hebben een schat of targets en moeten zowel verdedigen als aanvallen. Dit vergt onderlinge afstemming in het team en een aanvals-en verdedigingsstrategie!

Protect the General

- 2 of meer teams met een eigen kleur.
- Voldoende geweren ingesteld op de juiste kleur.
- 2 VIP maskers.
- Wijs in ieder team een Generaal aan, die krijgt het VIP Masker op.
- Het VIP masker wordt geactiveerd in de kleur van het betreffende team.

Doel: Het veroveren van de Generaal van het andere team. De deelnemers van de teams beschermen hun eigen Generaal en veroveren de Generaal van het andere team tegelijkertijd. De andere deelnemers van het team mogen “dood” en zich laten re-activeren door de spelleider.

Winst: Zodra de Generaal geen levens meer op het masker heeft, is de Generaal veroverd door het andere team. Het team, dat de Generaal heeft veroverd, wint.

Spread the virus

- 1 team met één dezelfde kleur, met uitzondering van één deelnemer: het virus.
- Voldoende geweren ingesteld op de juiste kleur.

Doel: Spread the virus is een leuk teamspel waarin het team gedurende het spel steeds groter wordt en veranderd. Het virus heeft een andere teamkleur en probeert het virus te verspreiden door de overige deelnemers uit te schakelen. Zodra een deelnemer geen levens meer heeft, is die geïnfecteerd door het virus en voegt zich bij dat team en verandert bij de spelleider na her-activatie van het geweer de teamkleur naar de kleur van het virus.

Winst: Het spel stopt zodra er nog maar één persoon over is, die niet geïnfecteerd is door het virus. Dat is de winnaar van dit spel.